HRA NA LIDI V ILUZORNÍM VESMÍRU

 Hra-na-lidi-v-iluzornim-vesmiru

 

HRA NA LIDI V ILUZORNÍM VESMÍRU

 

Procházíme velice zajímavou zkušeností v duálním světě, kde se mísí a střídá dobro a zlo, stejně jako den a noc. Můžeme si tady zkusit hrát na lidi a tvořit i bořit pomocí falešného já (ega).

 

 

Máme možnost se tu pokusit mít co nejlépe

nebo přesáhnout dál a myslet i na dobrou karmu pro svá další zrození.

Anebo již převládne touha se dále nezrozovat a herní pole opustit.

 

 

Tato hra může být nekonečně dlouhá nebo třeba krátká, ale končí vždy stejně – probuzením. Rozpomenutím se na to, kým jsme a hledáním Pravdy.

  

Hra na lidi v iluzorním vesmíru je podmanivě přitažlivá virtuální "realita", které jsme uvěřili tak moc, až jsme zapomněli, že jsme herec, ne ta postava.

Ono by to tolik nevadilo, kdybychom se příliš s rolí neztotožnili, protože tím se tvoří karma a my pak jen donekonečna skáčeme z jednoho těla do druhého, dokud se z tohoto snu neprobudíme.

 

Dostali jsme dokonale nadesignované jeviště a kulisy, kde se může všechno odehrávat, ale také pravidla a zákony, bez kterých se žádná hra neobejde.

 

 

VÍTE, JAK SE VE SNU ZOBRAZUJE INKARNACE? JAKO HOTEL.

Když jsem se s tím setkala poprvé u sebe, tak jsem byla překvapena i pobavena. Ale nadále to pozoruji i u dalších lidí, když se věnujeme snovým terapiím.

Takové sny přicházejí ve chvíli, když je nutné si uvědomit, že jsme tu jen na návštěvě a naše pravé já má skutečný domov někde jinde.

Tento nadhled nám může pomoct trochu poodstoupit od svého příběhu a tím pádem i lépe vidět možnosti řešení svých problémů.

 

A pro zajímavost, 'smrt' jsem viděla ve snu zobrazenou, jako dům bez střechy. Je vidět, že i zprávy, které přicházejí skrz noční snění, nám v symbolické rovině, ukazují jasné sdělení o pravé podstatě naší existence.

 

Klíčové je pochopit, že to, čemu říkáme realita, je sen. Jsme tady jen dočasně a na zkušenou v těle, v materiálním vesmíru.

 

 

JAK SE PROBUDIT?

Prvním krokem bude si uvědomit, že je tento svět iluze.

Dalším, je si uvědomit, že i já (Monika, Klára, Honza...) je klam.

A začít pátrat, kdo tedy jsem.

Tělo, se kterým se tolik identifikujeme, je jen kostým, který si obléká duše při vstupu do hmotné úrovně.

  

Vytváříme si tu různé připoutanosti a ztotožňujeme se s postavou.

Občasné těžkosti a nemožnost zde najít trvalé štěstí, nám připomíná konečný cíl hry, kterým je rozpomenutí se na to, kým skutečně jsme.

 

Pro ještě lepší ilustraci přikládám obrázek, který se mi ukázal kdysi při meditaci.

Na kole osudu se zmítá postavička člověka, jehož osud je určen a odvíjí se podle minulých činů. To je ten, který se tady možná něčím trápí a nemůže najít úplný klid, protože neví, kým ve skutečnosti je.

Duše, čisté světlo, "já jsem", naše pravá podstata je pozorovatelem tohoto filmového dění.

V pozadí toho všeho je božské světlo a láska, věčná energie Zdroje.

 

 Jsme-duše

 

 

Během naší zkušenosti v iluzi hmotného světa je dobré hrát, co nejlépe podle dharmy a nenadělat si karmu. Mít vyrovnané veškeré vztahy, včetně vztahu k sobě a rozvinutí vztahu s Bohem. A nakonec se zpátky rozpoznat jako duše, odpoutat se a vrátit se domů do duchovního světa, který je mimo tento matrix materiálního vesmíru.

 

Je dobré to pochopit ještě za života.

Protože jinak jede to kolečko dál v koloběhu znovuzrozování, na základě karmických připoutaností, dokud to nepochopíme a neosvobodíme se.

 

Lze to pouze dokud jsme v těle. Ale my zde většinou znovu propadáme nevědomosti a marníme tuto příležitost hledáním nových zážitků, snahou utéct od následků svých činů a uspokojováním potřeb falešného já a těla.

 

Stát se pozorovatelem, bez odporů procházet svým životním příběhem a plnit své povinnosti, nás dále nepřipoutává a staví rovnou na pozici věčné duše. Je to pomůcka, která ti pomůže najít v životě větší klid a štěstí.

A pokud tě již volá spíš Pravda, než klam, tak to ti umožní obrácení pozornosti zvenku do nitra. Od iluzorní identity ke Zdroji toho všeho.

 

 

Měj pohodový den

Monika

  

 

Zaujal tě článek? Poděl se o něj s ostatními. Za jeho sdílení ti děkuji.

Dělá ti starosti tvůj životní osud a potřebuješ se osvobodit? Objednej se ke mně na Konzultaci.

 Monika-Micajová-konzultace


 

Monika Micajová_1

Monika Micajová

Provázím na cestě k vnitřnímu klidu a vyjasnění životních situací, aby mohl život volně proudit s lehkostí a radostí.

Nabízím konzultace a duchovní léčení s hlubším vhledem na problém. Věnuji se poradenství Feng Shui pro útulný domov. 

Inspiruji, motivuji, tvořím a sdílím vlastní zkušenosti.

Více o autorce →

 

web-m   fb-m   ig-m   yt-ikona

 


 

nnnn

 

Zpět do obchodu